12 mei 2020 : het Ravottersbos na de corona lockdown

Eindelijk mogen we terug naar buiten. Het koude seizoen is achter de rug en het coronavirus (Covid-19) lijkt (voorlopig) onder controle. Dit is een moment om nog eens het Ravottersbos te bezoeken.

Doorheen het bos zijn vandaag wandelpaden aangelegd. Je ziet nog steeds de “merktekens” op de bomen, genummerd om te worden gekapt. U heeft (samen met uw kinderen, daarover later meer) dit bos gered door de vele acties, ondersteund door natuurorganisaties. Lees het volledige verhaal op deze website.

Rondom het bos, dat nu in eigendom is van Natuurpunt, kan je wandelen langs het vogelreservaat, waar ook ‘De Boom van Jan” staat. Daar heb je een spectaculair uitzicht over de heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Ga mee op een digitale wandeling door het bos. De foto’s werden verzameld door Kristel Cuvelier (die samen met initiatiefnemer Alex en natuurfotograaf Christopher) de social media van het Ravottersbos beheert.

Tip : best komt u te voet tot aan de kruising van de Marebeekstraat en de Vossenholstraat. Hou de omgeving proper. Neem eventueel afval terug mee naar huis.

Geniet van de beelden.

En als slot nog enkele prachtige winterbeelden van de ‘weide’ (natuurreservaat) naast het Ravottersbos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s