Houthandelaar is sprakeloos. Collegae spreken over broodroof zonder schadevergoeding.

Update : De stad Zottegem bood al in 2019 een gangbare prijs maar kwam niet tot een vergelijk. Uiteindelijke betaalde Natuurpunt een prijs die rekening hield met extra factoren zoals de biologische diversiteit en het aanpalende reservaat dat al eigendom was van de vzw.

Artikel uit 2019 : Het nieuwsblad verzocht om een reactie bij de betrokken houthandelaar, wiens kapvergunning ondertussen werd vernietigd. Die geeft voorlopig weinig commentaar. Collegae van de betrokkene zijn verbijsterd en klagen over rechtsonzekerheid. Politici verklaren het bos en de grond te willen aankopen.

Lees het artikel : www.nieuwsblad.be

Uit monde van een initiatiefnemer van de acties, door de pers geïnterviewd, werd al duidelijk dat het burgercollectief achter het initiatief staat van politici en natuurverenigingen die streven naar een billijke vergoeding voor dit bos en de gronden nu blijkt dat de vergunning niet kan worden toegestaan.

De spontane actie ‘Red het Ravottersbos‘ ontstond en werd in de eerste interviews geduid als ‘afscheid van een bos‘, zeker niet als ‘actie tegen houthandel‘.

De beschikbare informatie via de Zottegemse schepen Leen Goossens stelde dat de lokale overheid machteloos stond en niet op de hoogte bleek van de vergunning. Het onverhoopte vernietigen van de vergunning, na controle op initiatief van Minister Zuhal Demir, is weliswaar een opluchting. Moge de acties van de betrokken burgers, scholen, VZW’s en politici bijdragen bij tot dialoog. Moge duidelijke regels zowel de handel in hout als de noden van de natuur verenigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s